Meet the Players: Sjoerd den Breejen #1


Mensen spreken over hem als een Penaltykiller (zie foto), de Muur van Culemborg, de man met de snor. Wij mogen de laatste linie van defensie Sjoerd noemen. Sjoerd is een stabiele factor in heren 1 en pakt hier en daar ook nog een goaltje mee. Aan het einde van de periode schiet die de bal vaak over het hele veld en daarnaast zit hij op de TU delft. Wij vroegen de keeper het volgende:

 

 1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
  Ik ben Sjoerd den Breejen, 21 jaar. Tijdens dit seizoen ga ik beginnen met de studie Electrical Engineering aan de TU delft.
 1. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
  3e worden op het NK met de onder 19. Dit was het team waar ik al misschien 6 jaar mee speelde op dat moment en die derde plek liet toen zien dat wij met een klein clubje toch aanwezig waren op landelijk niveau.
 1. De beste pre-game maaltijd is:
  Als we vroeg spelen lunch ik het liefst met een tosti ham-kaas met curry, als we laat spelen eet ik het liefst een pasta of lasagne daar haal ik altijd veel energie uit.
 1. Heb je een voorbeeldspeler of -speelster in de waterpolo wereld?
  Stefano Tempesti, dit was lange tijd de eerste keeper van het Italiaanse zevental en tevens ook de keeper van Pro Recco. Deze keeper is een grote speler letterlijk en figuurlijk en ik ben wel een fan van hem alleen jammer genoeg is hij gestopt.
 1. Wat is jouw taak in het team?
  De verdediging aansturen, doelpogingen stoppen van de tegenstander en natuurlijk het team aanmoedigen.
 2. Beschrijf je zelf in 3 woorden?
   Strijdlustig, energiek en misschien een beetje gek.
 3. Als je 1 dag met iemand zou mogen doorbrengen, wie zou dit dat zijn? (mogen ook mensen zijn die niet meer leven) En waarom?
  Koning Leonidas uit de Griekse geschiedenis omdat ik heel benieuwd ben hoe het leven in die tijd was en dit is wel iemand die iets interessants heeft gedaan/meegemaakt.
 4. Zou je een spelregel willen aanpassen en zo ja, wat zou dat dan zijn?
  De vijf meter iets eerlijker maken voor de keeper dus die ook verplaatsen naar de zes meter net zoals die lijn
 5. Wat is je favoriete drankje?
  Long island ice tea, ik vind normale ice tea gewoon lekker om te drinken en dit is de grote broer die wel een stukje serieuzer is.
 6. Heb je een bijnaam en zo ja, welke?
  De bijnaam die mij gegeven is, is De Muur omdat ik een toernooi heel goed heb gekeept en dus als een muur voor het doel stond.
 7. Hoe bereid jij je altijd voor op de wedstrijd?
  Ik probeer kort voor de wedstrijd altijd een rustige plek te zoeken om even in focus te komen. Wat ik dan doe is met mijn ogen dicht diep ademhalen en dan visualiseer ik de wedstrijd die komen gaat de punten waar ik op moet letten dat kunnen spelers zijn maar ook specifieke dingen zijn die ik heb geleerd op de training.