Meet The Players: Lupi López Caridad #11


Lupi, Visser in spé, houdt er wel van om te bekvechten met haar ‘grote’ liefde. Daarnaast kattenvrouwtje en housewifey, maar heeft ze alleen nog moeite haar strijkbout te hanteren. Ze is dan wel niet zo gracieus, ze weet als een echte ballerina meerdere tegenstanders een rondje te laten draaien. Deze teamspeelster, laat andere profiteren door haar gecreëerde ruimtes. We vroegen de allroundster het volgende:

 

Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben Lupi López Caridad, ik ben 25 jaar oud en ben momenteel bezig met een werken-leren studie binnen de overheid. Ik ben geboren in Spijkenisse en ben daar ook op mijn 7e begonnen met waterpolo bij de Kempvis. Toen ik rond de 13 jaar oud was ging ik bij ZPB in Barendrecht spelen.

Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
Toen ik in meisjes onder de 17 zat bij ZPB Barendrecht zijn wij op trainingskamp geweest naar Hawaii. Het was gaaf om in Hawaii te waterpoloën, maar het feit dat we überhaupt naar Hawaii gingen was een hele toffe ervaring.

De beste pre-game maaltijd is:
Sowieso pasta, maakt niet echt uit wat voor soort. Ik geloof niet in niet zwemmen na het eten, gewoon zoveel mogelijk eten voor de wedstrijd.

Wat is je levensmotto?
Een brutaal mens heeft de halve wereld.

Wat maakt SG De Linge / PCG in jou optiek zo’n leuke club?
Inmiddels kom ik denk ik al 10 jaar bij De Linge /PCG en ik zie nog steeds dezelfde betrokken mensen lopen. Iedereen kent elkaar en naast presteren staat vooral gezelligheid centraal. Buiten de club gaan teamgenoten ook leuk met elkaar om, het is echt een soort familie.

Stelling:
Liever zelf 7 doelpunten maken of alle 7 doelpunten verdeeld over het hele team:
Dit is een rotvraag, maar zelf 7 doelpunten maken is natuurlijk heel leuk, maar ik kan net zo genieten van het geven van een goede pass waardoor iemand anders kan scoren.

Liever een backhand scoren of een 5 meter:
Liever scoren met een 5 meter, want daar ben ik over het algemeen geen ster in. Ik ga meestal meteen onder water als er een 5 meter genomen moet worden of ik zwem de andere kant op.

Liever een eigen doelpunt of op de bank met 3 uitsluitingen:
Liever een eigen doelpunt sowieso, daar zou ik nog wel om kunnen lachen, heb ik toch nog gescoord. Met 3 uitsluitingen op de bank zou ik echt niet leuk vinden.

Als je 1 dag met iemand zou mogen doorbrengen, wie zou dit dat zijn? (mogen ook mensen zijn die niet meer leven) En waarom?
Jaimy Oliver, dan kan hij de hele dag Italiaans eten voor mij koken.

Wat is je allergrootste dieptepunt in je waterpolo “carrière” ?
Ik mocht een keer een 5 meter (strafworp) nemen bij een dames 3 wedstrijd. Sowieso heb ik hier een hekel aan want ik schiet hard, maar mik nooit, dus toen ik klaar lag was ik natuurlijk helemaal zenuwachtig. Toen de scheidsrechter floot, schoot ik. Ik hoorde gelach om mij heen en toen ik omkeek zag ik dat de bal niet in de goal lag, maar achter mij lag. Op de een of andere manier had ik de bal achteruit gegooid in plaats van vooruit. Tegenwoordig ga ik onderwater wanneer er een 5 meter genomen moet worden om dit soort gênante situaties te ontlopen.

Als je geen waterpolo speelde, welke sport zou je dan doen? En waarom?
Ik heb vroeger schoonzwemmen gedaan, maar ik ben totaal niet gracieus, dus dat werd hem niet. Wedstrijdzwemmen is ook niet mijn ding en alles op het land gaat bij mij altijd hopeloos slecht. Dus ik denk dat ik dan helemaal niets had gedaan.

Waar zie je jezelf 10 jaar?
Over tien jaar zie ik mezelf in het peuterbad met kinderen om deze vervolgens bij Oscar te droppen, zodat ik zelf nog een wedstrijd kan spelen. (waarbij ik waarschijnlijk niet meer over de middenlijn kom)