Meet The Players: Lennart van Wieren #6


Dit gedisciplineerde trainingsbeest staat voorop in de strijd, is zeer vriendelijk en houdt van Fanta. Lennart is net zoals velen van heren 1 een kind van de club. De ‘ontzettendsexy’ man vindt het niet erg om zijn handen vies te maken zowel in als buiten het water. Hij is een harde werker die houdt van een grapje. Het is moeilijk om onze Lennart niet leuk te vinden dus proberen we dat maar niet! Wij vroegen Toettie het volgende:

 

Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben Lennart van Wieren, geboren en getogen in het mooie Gorinchem. Ik ben werkzaam als allround monteur bij Hearthside Europe dat is gevestigd in Leerdam. Op mijn werk verricht ik technische werkzaamheden in een fabriek. Hiervoor heb ik zeven jaar bij de koninklijke marine gewerkt.

Vanaf mijn 11e jaar ben ik gaan waterpoloën en ben sindsdien nooit gestopt! Door mijn werk bij defensie is waterpolo op een laag pitje komen te staan, iets wat ik nu weer heel graag wil oppakken!

Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
Mijn hoogtepunt is kampioen worden met Heren 1 in de 3e klasse bond. Dit omdat we toen promoveerde naar de 2e klasse bond, dit is het niveau wat de club jaren geleden voor het laatst gespeeld heeft.

Heb je een voorbeeldspeler of -speelster in de waterpolo wereld?
Aleksander Ivovic, een Montenegrijnse top waterpoloër!

Wat is jouw taak in het team?
Ik lig voornamelijk op een verdedigende positie genaamd de midachter. Mijn taak is ervoor te zorgen dat de tegenstander zo weinig mogelijk doelpunten maakt. In de aanval probeer ik mijn teamgenoten in een optimale positie te leggen zodat zij kunnen scoren. En zo heel af en toe kan ik zelf ook wel een bal erin schieten maar dat gebeurd sporadisch!

Beschrijf je zelf in 3 woorden?
Kalm, grappig, ontzettendsexy

Wat maakt SG De Linge / PCG in jou optiek zo’n leuke club?
De club is ontzettend leuk omdat er een hechte gemeenschap is van mensen die elkaar al 10+ jaar kennen. Ook de teams bestaan uit mensen die al jaren met elkaar spelen! Ook worden er altijd leuke activiteiten georganiseerd zoals BBQ en feesten.

Heb je naast waterpolo nog andere hobby’s of gewoontes die weinig mensen van je weten? Zo ja, wat?
Op de bank liggen met mijn muziek hard aan! Daarnaast samen met mijn vriendin leuke uitjes doen. 

Als je 1 dag met iemand zou mogen doorbrengen, wie zou dit dat zijn? (mogen ook mensen zijn die niet meer leven) En waarom?
Mijn dag zou ik door willen brengen met Patrick Laureij (cabaretier) . De reden is zodat ik hem kan observeren en zelf ook dat werk / hobby kan gaan doen!

Je mag 1 superkracht kiezen, wat zou dat zijn en waarom?
Teleporteren
Lekker makkelijk, goed voor het milieu, tijd besparend, geld besparend, hoef ik niet zover te zwemmen in een wedstrijd en als je het ergens wat minder naar je zin hebt ben je zo op een plek waar het wel leuk is.

Zou je een spelregel willen aanpassen en zo ja, wat zou dat dan zijn?
Met 2 handen blokken, lijkt me heel grappig om 6 veldspelers met 2 handen te zien blokken.

Wat is je favoriete drankje?
FANTA! Want als je dat drink ben je FANTAstic!

Heb je een bijnaam en zo ja, welke?
Lenno, Lennie of Leendert en mijn vriendin noemt me Toettie

Redactie
Quint Gerdes
Merel van der Veen