Meet The Players: Kimberly de Pater #13


Kimberly, ook wel Kim genaamd, weet al goed gebruik te maken van de nieuwe spelregels. Zij draait, niet zo sierlijk, maar altijd sterk de midachter opzij. Van haar eigen acties zal ze graag een foto maken, maar maakt dit goed door actie foto’s te maken van alle teams. Hoewel Kim twee seizoenen geleden ons kwam versterken voor nu en dan een wedstrijd, is haar motivatie gestegen en heeft ze zich volledig bij het team aangesloten.

Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben geboren in Rotterdam en heb tot mijn 23e in krimpen aan den IJsel gewoond. Op mijn vierde ben ik hier dan ook begonnen met waterpoloën. Daarnaast heb ik bij ZPB, waterpolo den Haag en MNC gespeeld. Tussendoor ben ik wel geteld 1,5 jaar gestopt, maar ik miste het zo erg dat ik een club in de buurt ben gaan zoeken. Inmiddels speel ik al weer 1,5 jaar samen met de meiden en heb ik het erg naar mijn zin. Wat moet je verder over mij weten? Ik woon samen met mijn vriend en twee katten en ben fotografe van beroep.

Ben je benieuwd wat Kim voor foto’s maakt, klik dan hier

Heb je een voorbeeldspeler of -speelster in de waterpolo wereld?
Ik heb wel meerdere mensen waar ik altijd graag naar keek qua spel. Bij de heren was ik altijd fan van Gerben Silvis en Marco Booij. Bij de dames waren dit Daniëlle de Bruijn en Jakline de Bruijn.

Wat is jouw taak in het team?
Ik ben midvoor en zorg ervoor dat we uitsluitingen mee krijgen, ruimte krijgen op de toppen om te schieten of scoor zelf. Verder denk ik wel wat kennis en techniek mee te brengen uit mijn ervaringen in het verleden en hoop ik zeker komend jaar, waarbij ik samen met Lupi op de maandag training ga geven aan de meiden, de groep nog wat te kunnen leren.

Beschrijf je zelf in 3 woorden?
Onzeker, Vriendelijk en Leergierig

Wat maakt SG De Linge / PCG in jou optiek zo’n leuke club?
Het is een leuke en gezellige familie club waar iedereen hetzelfde wil. Iedereen is heel open en je bent gelijk welkom vanaf het begin, het is niet echt dat er groepjes of kliekjes zijn. Iedereen gaat wel gezellig en leuk met elkaar om. Daarnaast vind ik dat er een leuke groep vrijwilligers is die veel organiseren namens de club, zoals bijvoorbeeld de open haven dag, het onderlinge toernooi, maar uiteraard ook de wekelijkse jury tafel, bestuurstaken en de scheidsrechters. Zonder deze mensen zou het bestaan van de club lastig zijn! Het is dan ook leuk om te zien, dat veel mensen wel iets willen bijdragen aan het bestaan van de club!

Wat is je favoriete topping op een pizza?
Vier kazen!

 Redactie: Kim houdt zo veel van pizza vier kazen, dat ze op ons laatste toernooi en etentje niet verder kwam dan 2 stukjes pizza!

Als je 1 dag met iemand zou mogen doorbrengen, wie zou dit dat zijn? (mogen ook mensen zijn die niet meer leven) En waarom?
Ik zou dan graag 1 dag doorbrengen met William Rutte om van hem te leren als fotograaf. Híj doet zulke toffe dingen met bekende mensen en zulke grote projecten. Dat zou voor mij echt heel leerzaam zijn als fotografe.

Wat is je mooiste actie binnen een wedstrijd?
Wat ik als midvoor een fijne en mooie actie vind in een wedstrijd is het wegdraaien van mijn verdediger, waardoor ik vrij richting het doel kom. Van hieruit heb je dan zoveel mogelijkheden en is het voor een verdediger heel erg lastig om nog bij de bal te komen.

Zou je een spelregel willen aanpassen en zo ja, wat zou dat dan zijn?
Voor nu eigenlijk niet. Ik ben vooral benieuwd naar komend seizoen met de nieuwe regels, wellicht dat ik dan weer een regel terug wil veranderen. Voor nu ben ik tevreden met het spel.

Klik hier voor de Facebook-pagina of Instagram-pagina van Kimberly. 

Redactie:
Quint Gerdes
Merel van der Veen

Linkje:
Facebook: https://www.facebook.com/kimberly.depater
Instagram: https://www.instagram.com/p/Bh7aaz7hLXe/