Meet The Players : Freek Brouwers #5


Freek, aka Fronko, is zowel een matroos als een kapitein. Hij kan taakbewust zijn momenten pakken als speler maar daarnaast kan hij goed een team leiden als coach. Dit laat hij afgelopen jaren zien bij de Damesselectie waar hij als coach promoveerde! De behendige speler die graag reizen maakt, reist ook wat af in het zwembad. Ruimtes creëren en zijn medespelers op de juiste manier positioneren is waar Fronko in excelleert. Van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden:

Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben Freek en ik ben 28 jaar oud. Mijn beroep is risico analist bij A.S.R op de afdeling vermogensbeheer. Hier hou ik me voornamelijk bezig met de waardering van de beleggingen en Solvency.

Wat is jouw taak in het team?
Voorheen vaak ruimte creëren voor medespelers door in te starten. Daarnaast vaak degene die de pass op de midvoor geeft.

Beschrijf je zelf in 3 woorden?
Eigenwijs, taakbewust en fanatiek

Wat maakt SG De Linge / PCG in jou optiek zo’n leuke club?
De gezelligheid, er wordt regelmatig nog een drankje gedaan na de wedstrijd en activiteiten georganiseerd zoals het kerstfeest.

Welke teamgenoot zou je trouwen? En waarom?
Trouwen: Menno, was afgelopen seizoen mijn maatje aan de rechterkant en is altijd super sociaal en oprecht geïnteresseerd in hoe het met mensen gaat.

Heb je naast waterpolo nog andere hobby’s of gewoontes die weinig mensen van je weten? Zo ja, wat?
Los van fitness houd ik van reizen. Op vakantie probeer ik dan ook altijd wel een paar boeken te lezen. Wanneer ik boeken lees varieert het nogal tussen thrillers, biografieën en boeken op mijn vakgebied.

Als je 1 dag met iemand zou mogen doorbrengen, wie zou dit dat zijn? (mogen ook mensen zijn die niet meer leven) En waarom?
Mijn overleden opa, hij is overleden toen ik nog behoorlijk jong was en heb daar alleen maar goede herinneringen aan hem op de boerderij. Ik zou die dag dan ook gebruiken om een beetje te leren paardrijden, dat wilde die me graag leren maar heb ik nooit gedaan. 

Wat is je allergrootste dieptepunt in je waterpolo “carrière” ?
Een aantal jaar geleden ben ik gestopt met waterpolo omdat ik het plezier kwijt was bij mijn oude club. Bij SG de Linge/PCG heb ik het plezier weer op kunnen pakken en hier probeer ik mij op meerdere vlakken van mijn beste kant te laten zien. Zo coach ik Dames 1 en speel ik met veel plezier in heren 2.

Wat is je favoriete drankje?
Tijdens een avond stappen vind ik het altijd wel lekker om Sambuca te drinken.

Heb je een bijnaam en zo ja, welke?
Fronko, die naam heb ik pas gekregen sinds ik bij SG de Linge/PCG speel.

Heb je een levensmotto of een uitspraak die bij jou past?
Van hard werken is nog nooit iemand slechter geworden, dit is een uitspraak die mij opa altijd zei. Die is mij altijd bijgebleven.

 Redactie
Quint Gerdes
Merel van der Veen