Meet The Players: Antoinique de Joode #7


Geen enkele scheidsrechter die geen moeite met haar heeft, niet vanwege haar gedrag, maar het uitspreken van haar naam. Ze is koelbloedig, boordevol sarcasme, wederhelft van Jasmijn en is altijd in de Efteling te vinden. Zij wist dit seizoen regelmatig de lat te raken, liet het daar niet bij zitten en scoorde tegen de thuisploeg SVH een cruciaal doelpunt. Het is tijd om jullie voor te stellen aan de altijd enthousiaste speelster;

Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je of wat voor werk doe je?
Ik ben Antoinique en ben 22 jaar oud. Op dit moment volg ik de pre-master Communication and Information Sciences aan de universiteit in Tilburg. Daarnaast ben ik administratief medewerker bij Slagerijen Kaldenberg.

Heb je een bijnaam en zo ja, welke?
Iedereen noemt me antwa, omdat ze te lui zijn mijn volledige naam uit te spreken.

Op dit moment studeer je nog. Wat zou je willen doen als je klaar bent?
Ik studeer nog omdat ik echt geen idee heb wat ik hierna wil gaan doen. Het is dus een soort uitstelgedrag wat geld kost.

Beschrijf jezelf in het water?
Vooral verdedigend ingesteld (dat vindt onze coach wat minder leuk) en ik kijk altijd boos volgens iedereen.

Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?
Vorig jaar het kampioenschap met dames 1. Daarvoor was ik nog nooit kampioen geworden en bij de jeugd hebben we bijna alles verloren. Het was dus leuk om een keer bijna alles te winnen.  

Stellingen:
Verdedigen of aanvallen?
Met de nieuwe regels is het aanvallen leuker en sowieso is het altijd leuk om doelpunten te maken. Of samen met teamgenoten een mooie aanval op te zetten.

Efteling of Disney?
Disneyfilms zijn natuurlijk wel echt leuk, maar als ik dan moet kiezen voor de Efteling of Disneyland kies ik voor de Efteling. Vooral omdat de Efteling wat kleiner is en meer gefocust op echte de sprookjes. Dus vind ik de sfeer daar leuker en ook dichterbij!

Muziek of waterpolo?
Als ik op dit moment zal moeten kiezen dan kies ik voor waterpolo, omdat ik u nog jong ben. Dan later als ik wat ouder ben en niet meer over de middenlijn kom, dan kan ik stoppen en weer beginnen met muziek.  

Beschrijf je zelf in 3 woorden?
Creatief, betrouwbaar, sarcastisch

Welke teamgenoot zou je trouwen, vermoorden en doen? En waarom?
Trouwen: Jasmijn want dat verwacht iedereen wel.
Vermoorden: Kim want die laat mij rennen voor de wedstrijd.
Doen: Tos want die zorgt daarna wel voor een lekker ontbijtje. 

Hoe onderscheid je jezelf in het water?
Iedereen weet ondertussen dat ik totaal niet bang ben om mijn mening te geven en ben daardoor ook wel een betrouwbaar persoon in het team.

Heb je naast waterpolo nog andere hobby’s of gewoontes die weinig mensen van je weten? Zo ja, wat?
Ik speel ook nog saxofoon in een fanfare. Het klinkt heel ouderwets, maar het is echt heel leuk. Verder ga ik ook graag naar concerten en naar de Efteling.   

Je mag 1 superkracht kiezen, wat zou dat zijn en waarom?
De tijd kunnen versnellen, want ik heb een hekel aan wachten. Met die superkracht hoef je namelijk ook nooit meer zo lang in de wachtrij te staan voor een achtbaan.

Voor de club heb je afgelopen jaar 42 speculaaspoppen verkocht, hoe heb je dit gedaan?
Vooral veel mensen in je omgeving en je collega’s stalken en lief aankijken.

Redactie:
Quint Gerdes
Merel van der Veen

Klik hier voor de Facebook pagina of Instagram van Antoinique