Het Kontakt: Waterpoloërs hervatten competitie met ruime overwinning


GORINCHEM/LEERDAM • In het Gorinchemse Caribabad zijn de waterpoloheren van De Linge/PCG de tweede seizoenshelft overtuigend begonnen. Lang ging het gelijk op tegen De Watervlo uit De Meern, maar in de laatste periode maakte de ploeg van coaches Visser en Gerdes gehakt van de bezoekers (16-9).

Het leek er in de eerste periode totaal niet op dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. De Watervlo had het initiatief en wist eenvoudig door de verdediging van De Linge/PCG heen te breken. Doordat de thuisploeg in het spoor bleef van De Watervlo, ontstond er een waar doelpuntenfestijn. Na één periode stond het 4 – 6 in het voordeel van de bezoekers.

Uitputtingsslag
In de tweede en derde periode trok de Gorinchems/Leerdamse combinatie het spel langzaam naar zich toe. Doordat het spel op en neer bleef golven, werd de wedstrijd een ware uitputtingsslag. Aan het begin van de vierde periode stond er een gelijke stand van 9-9 op het bord. Al snel zette Victor Visser zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit gaf De Linge/PCG vleugels, want de vier hierop volgende aanvallen eindigde allemaal in een doelpunt.

De fitheid en conditie van De Linge/PCG leek de doorslag te geven. Via snelle contra aanvallen kon De Linge/PCG de monsterscore van 16-9 op het bord zetten.

Doelpuntenmakers: Victor Visser – 5, Tjerk Noorduyn – 3, Nicky Advokaat, Menno Cloostermans en Timon den Breejen (allen 2), Martin Middelkoop en Chiel den Otter (beiden 1).

Volgende week speelt De Linge/PCG op zondag, om 13:30 in Amsterdam tegen studentclub JAWS.

Source: Waterpoloërs hervatten competitie met ruime overwinning