Heren 1 met goed gevoel de winterstop in


Waterpoloheren met goed gevoel de winterstop in

Door in Leiden te winnen van het plaatselijke LZ 1886 (8-12) gaat De Linge/PCG boven verwachting als 5de de winterstop in. 

In Leiden begon de wedstrijd wel met de nodige vertraging. Eén van de scheidsrechters kwam was niet op komen dagen. De wedstrijd werd daardoor geleid door één scheidsrechter, die dat overigens prima deed. Toen de wedstrijd eenmaal begon, was de Gorcums-Leerdamse combinatie meteen de bovenliggende ploeg. In de openingsfase bleef de thuisploeg echter wel dichtbij, door overtalsituaties goed te benutten.

In de tweede periode sloeg De Linge/PCG een ruim gat, door vier keer achter elkaar te scoren, waaronder een mooi uitgespeelde contra aanval die Martin Middelkoop van dichtbij binnen schoot.

De bezoekers kwamen door de ruime voorsprong niet meer in gevaar. In de derde periode zakte het spel wel even weg, maar echt spannend werd het niet.

Na de eerste seizoenshelft staat de promovendus op een verdienstelijke 5de plaats. Hiermee presteert de Linge/PCG boven verwachting goed.

De volgende wedstrijd is weer op 20 januari. Om 21:30 in het Caribabad tegen de Watervlo.

Doelpuntenmakers: Menno Cloostermans en Tjerk Noorduyn beide 3, Timon den Breejen en Victor Visser beide 2, Martin Middelkoop en Rimmer Genee beide 1.