Heren 1: Eenvoudige overwinning in Aalsmeer


Eenvoudige overwinning Waterpoloërs

In Aalsmeer heeft de waterpolocombinatie eenvoudig gewonnen van laagvlieger Oceanus. In een rommelige en chaotische wedstrijd kwam de overwinning nooit in gevaar. Hiermee heeft De Linge/PCG zich enigszins herpakt na het debacle van vorige week tegen de Zeeuwse Kust.

In de openigsfase golfde het spel in een hoog tempo heen en weer. Er werd rommelig gespeeld en De Linge/PCG had even moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Oceanus kwam uit een contra aanval op voorsprong, maar dat was van korte duur. Via kwam de Gorcums – Leerdamse combinatie op voorsprong.

In de tweede en derde periode werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Door een hoge pressing, kon De Linge/PCG midvoors Tjerk Noorduyn en Rimmer Genee makkelijk aanspelen. Hierdoor kon met name Tjerk Noorduyn er op los scoren. In de laatste periode Oceanus nog wel iets dichterbij, maar dit was enkel voor de statistieken.

Volgende week speelt De Linge/PCG uit bij HZC De Robben, een ploeg die zich na een slechte seizoenstart redelijk heeft herpakt.

Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn 6, Menno Cloostermans en Victor Visser 2, Rimmer Genee, Martin Middelkoop en Timon den Breejen allen 1.